Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Faširane šnicle»Soja šnicle sa sosom od pečuraka u rerni

Soja šnicle sa sosom od pečuraka u rerni

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Soja šnicle sa sosom od pečuraka u rerni
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
09/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Šnicle za vegetarijance sa aromatičnim sosom od pečuraka, napravljene u rerni - ogladnimo samo kad ih pogledamo"

Potrebni sastojci

  • soja šnicle - 1/2 paketa
  • pečurke - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 1 zelena
  • bujon - 2 kocke "teleća rebarca"
  • brašno - 5 kašika
  • kačkavalj - 50 g
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - začin za meso
  • čubar
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se stavljaju u odgovarajuću posudu i prelivaju se rastvorom od dve kocke bujona, tako da se prekriju - stoje tako oko 12 sati.

Nakon toga se skuvaju u šerpi, pri čemu se dodaje malo vode i soli u bujon u kome su se natapale - izvade se, poređaju se na dno posude za pečenje i posipaju se čubrom.

Luk i paprika se iseckaju i u tiganju sa uljem se izdinstaju sa malo soli i soja sosa, dok luk ne postane staklast - rasporede se preko šnicli. Pečurke se očiste i stavljaju se u šerpu sa oko 2 litra vode da se skuvaju sa malo soli.

Kada budu gotove, bujon im se procedi, a one se iseku na kocke - dodaju se na sličan način preko sastojaka u posudi za pečenje.

Sa brašnom i zagrejanim uljem u odvojenoj posudi pravi se sos od proceđenog bujona od pečuraka i onog od šnicli, ne mnogo gust, sa dodatim začinima i preliva se preko sadržaja u posudi.

Kačkavalj se narenda i posipa se kao završni detalj. Jelo se peče oko pola sata u rerni na 180 stepeni. Ukus je interesantan i dopao bi se i onima koji nisu vegetarijanci :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: