Pirinač na kineski način

K KK K
Početnik
3611691
Pirinač na kineski način
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 2
10/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Da li volite da jedete u kineskom restoranu? A zašto kod kuće ne biste pripremili ukusan pirinač na kineski način"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • grašak - 1 šaka
  • so
  • soja sos
  • šargarepa
  • jaja - 1 komad
  • pileće meso
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se skuva i iseče na male komade. Pirinač se skuva na pari.

Za to vreme, u duboki tiganj se stavlja ulje da se ugreje i u njega se stavlja pirinač da se prži, nakon toga se dodaje grašak i rendana šargarepa.

Nakon toga se razbije jaja i sipa se odozgo postepeno i meša.

Dobro se prži da se pirinač ne bi zalepio, dodaje se soja sos, malo soli i pileće meso. Dobro se promeša i skida sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: