Presne čorbadžijske paprike bez kuvanja

10/08/2017
"Brze i jednostavne paprike za pripremu, probajte!"
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 272
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • čorbadžijske paprike - 500 g
  • morska so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • sirće - 70 ml
  • aspirin - 1 komad, u prahu
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Očiste se duge drške, tako što se iseku nožem. U teglu sa poklopcem sa zavrtnjem se sipa sirće, so, šećer i izmrvljen aspirin. Tegle punimo paprikama, ređaju se ispravljene.

Ako su duge, odozdo se iseku da bi bile visine tegle. Između čorbadžijskih paprika se stavljaju isečeni čenovi belog luka.

Voda se ugreje i sipamo do vrha tegle. Zatvara se poklopcem i okreće naopako, da se stvori vakum. Čuva se na hladnom mestu. Za veću dozu se sve povećava u zavisnosti od tegle.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar