Presne čorbadžijske paprike bez kuvanja

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/08/2017
"Brze i jednostavne paprike za pripremu, probajte!"
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 712
  • Pregledi tokom meseca597
  • Pregledi tokom sedmice159
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • čorbadžijske paprike - 500 g
  • morska so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • sirće - 70 ml
  • aspirin - 1 komad, u prahu
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Očiste se duge drške, tako što se iseku nožem. U teglu sa poklopcem sa zavrtnjem se sipa sirće, so, šećer i izmrvljen aspirin. Tegle punimo paprikama, ređaju se ispravljene.

Ako su duge, odozdo se iseku da bi bile visine tegle. Između čorbadžijskih paprika se stavljaju isečeni čenovi belog luka.

Voda se ugreje i sipamo do vrha tegle. Zatvara se poklopcem i okreće naopako, da se stvori vakum. Čuva se na hladnom mestu. Za veću dozu se sve povećava u zavisnosti od tegle.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar