Pečeni patlidžan iz rerne

10/08/2017
"Ukusno predjelo sa mirisom limuna, koje se priprema veoma jednostavno!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 200
  • Pregledi tokom meseca115
  • Pregledi tokom sedmice34
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče na dva dela po dužini, ne ljušti s. Nože se prave prorezi sa isečene strane.

Prorezi se lagano otvaraju i posipaju solju. Ostavljamo da odstoji oko 30 minuta, da izađe gorak sok.

Ugrejte rernu na 220 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Dobro ocedite patlidžan /čak ga možete i oprati/.

Dobro ga osušite. Namažite komade maslinovim uljem i stavite sa isečenom stranom nadole u pleh. Ispod svake polovine patlidžana stavite struk majčine dušice. Pecite oko jedan sat.

Kad iz izvadite iz rerne ostavite da se malo ohlade. Servirajte sa kriškama limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar