Način pripreme
Očistite zeca i operite tekućom hladnom vodom. Marinirajte ga u ugrejanoj rerni do 80 stepeni sa marinadom i uz pomoć oštrog noža špikujte sa delom od isečene ivice dimljenih grufi, prethodno uvaljanih u sitno iseckan peršun.
U posebnoj posudi izrendajte krupnije očišćeni celer. Dodajte sitno iseckan luk, šunku, preostale dimljene grudi, pečurke, rastopljeni maslac i iseckane orahe.
Promešajte smesu i sa njom napunite zeca. Ušijte ga. Posolite napunjenog zeca i propržite u ugrejanom ulju. Stavite u odgovarajuću posudu sa poklopcem.
Procedite marinadu i prelijte zeca sa njom. Očistite masline od koštica, isecite na ivice i dodajte u zeca.
Pokrijte posudu folijom, poklopite i stavite da se peče u rerni na temperaturi 180-200 stepeni. Nakon 2 sata okrenite da ne zagori i pecite dok ne bude gotov.