Način pripreme
Operite patlidžane, odsecite im drške i podelite ih na dva dela. Izvadite unutrašnjost i dobijene čamčiće posolite i ostavite pod nagibom 20 minuta da se ocedi gorak sok.
Izvađenu unurašnjost stavite da se prži u ulju, zajedno sa iseckanim lukom i izrendanom šargarepom. Čim omekša, dodajte mlevene orahe, sitno iseckanu šunku, biber i sitno iseckan peršun.
Sa ovim nadevom napunite oceđene patlidžane. Poređajte ih u namazan pleh i stavite da se peku u umerenoj, prethodno ugrejanoj rerni 15-20 minuta.
Za to vreme propržite brašno sa maslacem u posudi na vatri i razredite svežim mlekom. Začinite začinima po izboru. Čim sos provri, skinite ga sa vatre i ostavite da se ohladi.
Čim se ohladi, stavite dva dobro umućena jajeta i prelijte patlidžane dobijenim sosom. Ostavite ih da se peku, dok ne dobiju lepu boju.