Način pripreme
Isecite patlidžan na dva dela po dužini i oštrim nožem napravite dijagonalne proreze po unutrašnjosti.
Pospite proreze solju i ostavite u đevđiru, okrenute na dole 15 minuta. Nakon toga lagano pritisnite i ocedite rukama sok koji se odvojio.
Stavite čamce od patlidžana u pleh, obložen papriom za pečenje, prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta sa obe strane.
Izvadite pečeni patlidžan i svaku polovinu stavite sa unutrašnjosti na gore u odgovarajući tanjir za serviranje.
U posudu isecite sir na kockcie. Paradajz oljuštite i isecite takođe na kockice.
Pomešajte paradajz i sir, u njih dodajte masline bez koštica, isečene na krugove, iseckani beli luk i peršun. Promešajte.
Rasporedite preko punjenog patlidžana.
Pospite solju i maslinovim uljem po ukusu ovaj patlidžan na grčki način.
Prijatno!