Način pripreme
Patlidžan isečemo na dva dela /dobijamo četiri polovine/, izvadimo unutrašnjost, potopimo u slanu vodu na 30 minuta, nakon toga osušimo.
Pržimo sa obe strane u masnći dok ne omekšaju /u rerni će se još peći/, ostavljamo u pleh i pripremamo nadev.
U tiganju propržimo luk sa biberom, dodajemo šargarepu, isečenu na kockice, izvađenu unutrašnjost patlidžana, sitno iseckanuu, i tikvicu, isečenu na kockcie.
Dinstamo dok ne omekša, dodajemo mleveno meso da se dinsta, promešamo, dodajemo paradajz, isečen na kockice i dinstamo. Masnoća je po želji / jja sam odabrala da kada zapržavam to bude kravlji maslac, mast, kokosovo maslac, od avokada/. Punimo patlidžan i preko poređamo drugi paradajz, isečen na krugove.
Kad punjeni patlidžan bude gotov, poređamo krugove mocarele i ostavljamo na pet minuta u rerni da se rastopi. Možemo napraviti i bez mocarele.