Bakine pikantne pečene papričice

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
10/08/2017
"Ove bakine papričice su istinski užitak za nepce "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 131
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute papričice - različitih boja
  • doza za teglu za slatko
  • so - kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • sirće - 10 kašika
  • začini
  • list žalfije
  • iment
  • biber
  • seme slačice
  • beli luk
  • celer
* merne jedinice

Način pripreme

Ukoliko želite da pripremite ukusne pečene papričice za zimu, bez sterilizacije, ovaj način je vrlo jednostavan, po isprobanom starom bakinom receptu.

Odabrati ljute papričice različitih boja. Iseći drške, oprati ih i osušiti. Pripremiti teglice u blizini mesta gde ćete peći papričice.

Prethodno u svaku teglicu staviti 1 kašičicu soli, 2 kašike šećera, 2 kašike ulja i 10 kašika sirćeta.

Promešati kašikom. U svaku teglicu staviti po jedan list lovora, po 3-4 zrna pimenta, desetak zrna bibera i prstohvat semena slačice. Ja stavljam i po 4-5 malih čenova belog luka, i po 2-3 celih strukova mlađeg celera.

Papričice peći na nagrejanom limu na šporetu na plin. Vruće ih stavljati u teglice, i pritiskati kašikom, tako da se sabiju. Ređati papričice sve dok ih marinada prekriva.

Zatvoriti tegle mašinom za metalne poklopce i okrenuti ih poklopcem nadole. Baka ih je odmah uvijala u ćebe, i tako ih je držala sve dok se u potpunosti ne ohlade.

Za teglu za kompot možete udvostručiti proizvode, a ulje može ostati na 2 kašike.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar