Način pripreme
Očistite ljute paprike od drške. Operite lepo i osušite ubrusom.
Pripremite duboki tiganj u kojim čete ih peći. Sipajte ulje i sačekajte da se ugreje. Okrećite ih s vremena na vreme da se zapeku sa svih strana.
U međuvremenu isecite šargarepu i beli luk na kriške, iseckajte i peršun. Možete da ih propržite dva minuta, ali možete staviti i u svežem stanju.
Uzmite odgovarajuće tegle, sipajte sirće, šargarepu, beli luk i peršun (ili mirođiju). Poređajte paprike jednu do druge. SIpajte vodu i zatvorite posudu.
Sterilizujte paprike u teglama 10 minuta u vreloj vodi. Ako želite, možete preskočiti ovaj korak ako stavite aspirin pre nego što zatvorite tegle.
Količina sastojaka u receptu za pečene ljute papričice u tegli je za jednu malu teglu od 300 ml. Odlično je za ljude koji vole pikantan ukus hrane.