bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Mariniran patlidžan

Mariniran patlidžan

Fat BertaFat Berta
Džedaj
6198850226
Mariniran patlidžan1 / 2
10/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
"Recept za poznavaoce, koji obožavaju ukus patlidžana!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 kg
  • ulje - 500 ml
  • sirće - 500 ml
  • šećer - 250 g
  • so - 3 supene kašike
  • peršun - oko 1 - 2 veze, rendan
  • beli luk - 2 glavice
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite velike patlidžane, operite ih i isecite na krugove, nemojte ih ljuštiti.

Posolite ih i ostavite na malom naklonu da se ocede od gorkog soka.

Nakon toga i properite i osušite.

Pripremite kipuću salamuru od ulja, sirćeta i soli i blanširajte patlidžane u njoj.

U prethodno pripremljene tegle se ređaju patlidžani, čenovi belog luka, iseckan peršun, zrna bibera itd.

Napunite tegle marinadom isterilizujte oko 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: