Drugačiji krem karamel

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
15/08/2017
"Ko ne voli krem karamel? Pripremili smo Vam jedan malo drugačiji, koji je ne samo ukusan, već i lep za oko"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano831
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • šećer - 3 kašike za karamel
  • komadići patišpanja - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati mleko i vanilin šećer. Šećer karamelizovati, i na kraju dodati 1 kašiku vode.

Sipati karamel u kalup za kuglof (ja sam koristila silikonski). Dodati smesu od jaja i poređati komade patišpanja.

Peći na pari oko 50 minuta, na 160 stepeni. Paziti da voda u posudi ne provri, a ukoliko do toga dođe, dodati malo hladne vode.

Ohlađeni krem karamel okrenuti u odgovarajuću posudu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar