Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Domaći čizkejk sa pavlakom i sitnim sirom

Domaći čizkejk sa pavlakom i sitnim sirom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Domaći čizkejk sa pavlakom i sitnim sirom
Fotografije: Mariana
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
9
"Evo ovako se najbolje opušta nakon napornog radnog dana - sa parčetom čizkejka ili dva"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 150 g, po izboru
  • orasi - 50 g, sirovi
  • maslac - 1 paket, kravlji
  • za krem
  • sitan sirv - 600 g
  • pavlaka - 100 ml, tečna
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • za preliv
  • džem - 1 komad od borovnica
  • za ukras
  • borovnice - 1 šaka ili drugo
  • jagode - 1 šaka ili drugo
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo smesu od mlevenog keksa i oraha. Pomešamo sa mekanim maslacem i oblikujtemo koru u kalupu za čizkejk ili drugoj odgovajarućoj posudi. Stavljamo u frižider na jedan sat.

U posudu stavljamo sitan sir, pavlaku, koru od limuna i šećer. Mutimo dok se ne dobije mekan krem. Rasporedimo preko kore i vraćamo na hladno na 2 sata.

Za to vreme vadimo džem da odstoji na soboj temperaturi. Umutimo i njega. Posle od njega uzimamo malom kašikom i pažljivo rasporedimo preko krema.

Važno je da se dva sloja ne pomešaju, ali ako se to desi nemojte se plašiti. Kad poređamo oprano i osušeno voće odozgo, sve male greške će popraviti.

Ovako pripremljen čizkejk stavljamo u frižider preko noći. Nakon toga ga sečemo oštrim nožem na komade i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: