Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa tikvicama i lukom

Omlet sa tikvicama i lukom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57117132
Omlet sa tikvicama i lukom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Kad je previše toplo za nešto ozbiljnije, uvek možete pripremiti jedan brz omlet sa tikvicama!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 - 4 komada
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1/2 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • brašno - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • senf - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte tikvicu i ocedite višak soka. Iseckajte luk i beli luk i dinstajte u nekoliko supenih kašika ulja.

Dodajte rendanu tikvicu i mešajte dok tečnost ne ispari.

Posebno umutite jaja sa malo soli, biberom, brašnom, sodom i senfom.

Prelijte povrće i čim se stegne, pospite sa malo sira i po želji rendanim kačkavaljem.

Stavite poklopac na kratko, nakon toga okrenite uz pomoć tanjira za omlet i presavijte pažljivo na pola.

Omlet sa tikvicama i lukom servirajte odmah sa dodatkom salate i posut sa malo iseckanog peršuna/mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: