Hladno predjelo sa tikvicama

16/08/2017
"Odličan i veoma efikasan recept za predjelo sa tikvicama, koji će vas naterati da poližete prste "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 073
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • tikvice - 3 srednje veličine
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • so
  • biber
  • brašno - 5 - 6 supenih kašika, ravnih
  • beli luk - 2 čena
  • za nadev
  • krem sir - 1 paketa
  • peršun - 1/2 veze
  • menta - nekoliko listova, sveža
  • kapar - 50 g
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Uz pomoć multipraktika krupno izrendamo tikvice. Dodajemo sino iseckan beli luk. Dodajemo jaja i mleko, u koje smo prethodno stavili sodu. Začinimo. Nakraju stavljamo brašno i dobro promešamo.

Ako su tikvice vodene i smesa vamse ne čini dovoljno gusta (treba da bude kao testo za kolače) dodajte još malo brašna. U pravougaoni kalup stavljamo papir za pečenje, dobro ga namažemo uljem. Rasporedimo tanak sloj smese sa tikvicama.

Pečemo oko 180 stepeni sa ventilatorom, oko 25 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju. Gotovu koru uvujamo dok je još topla i ostavljamo da se ohladi.

Pomešamo krem sir sa sitno iseckanim zelenim začinima. Možete staviti i druge po izboru, da dodate beli luk ili kobasicu, a zašto ne i sir.

Hladan rolat odvijamo i oblilno namažemo kremastom smesom. Ređamo kapar u jednom delu i uvijamo.

Čuvamo u frižideru i serviramo rolat isečen na krugove, dobro ohlađen.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar