Način pripreme
Uz pomoć multipraktika krupno izrendamo tikvice. Dodajemo sino iseckan beli luk. Dodajemo jaja i mleko, u koje smo prethodno stavili sodu. Začinimo. Nakraju stavljamo brašno i dobro promešamo.
Ako su tikvice vodene i smesa vamse ne čini dovoljno gusta (treba da bude kao testo za kolače) dodajte još malo brašna. U pravougaoni kalup stavljamo papir za pečenje, dobro ga namažemo uljem. Rasporedimo tanak sloj smese sa tikvicama.
Pečemo oko 180 stepeni sa ventilatorom, oko 25 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju. Gotovu koru uvujamo dok je još topla i ostavljamo da se ohladi.
Pomešamo krem sir sa sitno iseckanim zelenim začinima. Možete staviti i druge po izboru, da dodate beli luk ili kobasicu, a zašto ne i sir.
Hladan rolat odvijamo i oblilno namažemo kremastom smesom. Ređamo kapar u jednom delu i uvijamo.
Čuvamo u frižideru i serviramo rolat isečen na krugove, dobro ohlađen.