Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Kavijar»Taramo kavijar

Taramo kavijar

Bozhidar DimitrovBozhidar Dimitrov
Početnik
5237
Taramo kavijar
Fotografije: Bozhidar Dimitrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Za zadovoljstvom probavamo različita predjela, da bismo otkrili dogovarajuća uz svako piće. I da priznamo - ovo je ostavilo utisak na nas"

Potrebni sastojci

  • kavijar - 1 supena kašika, taramo
  • luk - 1 glavica, srednje veličine
  • limun - 1 komad
  • hleb - sredina 3 suve kriške
  • ulje - 1 flaša
  • masline - 3 - 4 komada
  • mirođija - količina po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb se potopi u vodu. Počnite da izstiskate zrna kavijara, što više istisnutih, to bolje /ako je moguće sve/.

Rukom izgnječite potopljeni hleb da izađe voda i dodajte u kavijar, promešajte.

Izrendajte luk, promešajte tako da se dobije homogena smesa. Počnite polako da mutite mikserom i dodajte lagano ulje.

Treba da bude kao majonez, ali dva, tri puta gušća. Možda bude trebalo da dodate još malo vode, ako je hleb mnogo oceđen.

Nakraju dodajte sok od limuna /količinu vi procenite/, rasporedite na porcije. Ukrasite maslinama, mirođijom ili sa nekoliko slanih štapića.

Štapiće podelite na 3-4 dela. Napravite snop /umesto viljuške/ i uzimajte od kavijara. Tako se jede zajedno sa štapićima. Dobija se odličan ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: