Krastavčići sa aspirinom bez kuvanja

23/08/2017
"Hrskavi krastavčići bez kuvanja - savršeno meze uz rakiju, koje je pripremljeno sa aspirinom protiv mamurluka "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano475
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za tegle od 720 ml do 800 ml
  • kornišoni - 3 kg
  • luk - 2 glavice
  • mirođija - 1 veza
  • sirće - 500 ml. do zareza tegle
  • so - oko 250 g, po jedna supena kašika na teglu
  • šećer - po jedna supena kašika na teglu
  • biber - 20 zrna
  • piment - 10 zrna
  • aspirin - po 2 komada na teglu
* merne jedinice

Način pripreme

U očišćene i oprane tegle stavljamo sirće do zareza tegle, po 1 supenu kašiku šećera i soli, 4-5 zrna bibera, 1-2 zrna pimenta i po dve tablete aspirina na teglu, promešamo.

Rasporedimo iseckan luk i mirođiju i poređamo krastavce.

Prelivamo vodom i čvrsto zatvorimo.

Narednih sedam dana okrećemo tegle i držimo na hladnom mestu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar