Pikantna turšija od zelenog paradajza

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
21/08/2017
"Pikantna turšija, koja se priprema za minimalno vreme sa fantastičnim ukusom i mirisom!"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 817
  • Pregledi tokom meseca131
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 2 kg
  • karfiol - 1 glavica
  • šargarepa - 500 g
  • ljute paprike - 300 g
  • biber - zrna
  • piment - zrna
  • marinada - 1 pakovanje za konzerviranje "Chili" Dr.Oetker
  • voda - 1750 ml
  • vinsko sirće - 300 ml
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite, operite i nasecite na krupno. Karfiol iskidajte na cvetove, a paprike ostavite cele. Ove namirnice za turšiju će biti dovoljne za 7 tegli od 800 ml.

Izaberite čvrst i lep zeleni paradajz, bez oštećenja po njemu. Tegle treba da budu suve i čiste. Rasporedite povrće u tegle. Usvaku teglu stavite jednake količine paradajza, šargarepu, karfiol, po jednu ili dve paprike i dodajte nekoliko zrna bibera i pimenta.

Napravite marinadu prema uputstvu sa pakovanja. U šerpu sipajte vodu, sirće i šećer. Dodajte kesicu slatko-kiselog sredstva i promešajte. Kuvajte 3-5 minuta uz neprestano mešanje da se sve rastvori dobro.

Skinite sa vatre i dok je marinada vruća, sipajte je u tegle i odmah ih zatvorite i okrenite poklopcima na dole. Nema potrebe da turšiju kuvate, samo je čuvajte na tamnom i prohladnom mestu i nakon 2 nedelje je spremna za upotrebu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar