Način pripreme
Povrće očistite, operite i nasecite na krupno. Karfiol iskidajte na cvetove, a paprike ostavite cele. Ove namirnice za turšiju će biti dovoljne za 7 tegli od 800 ml.
Izaberite čvrst i lep zeleni paradajz, bez oštećenja po njemu. Tegle treba da budu suve i čiste. Rasporedite povrće u tegle. Usvaku teglu stavite jednake količine paradajza, šargarepu, karfiol, po jednu ili dve paprike i dodajte nekoliko zrna bibera i pimenta.
Napravite marinadu prema uputstvu sa pakovanja. U šerpu sipajte vodu, sirće i šećer. Dodajte kesicu slatko-kiselog sredstva i promešajte. Kuvajte 3-5 minuta uz neprestano mešanje da se sve rastvori dobro.
Skinite sa vatre i dok je marinada vruća, sipajte je u tegle i odmah ih zatvorite i okrenite poklopcima na dole. Nema potrebe da turšiju kuvate, samo je čuvajte na tamnom i prohladnom mestu i nakon 2 nedelje je spremna za upotrebu.
Komentari