Pohovane lignje

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pohovane lignje
Fotografije: Dobrinka Gerova
8 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Želimo vam da budete na obali mora dok jedete ove hrskave lignje"

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 kg, očišćene
  • ulje - za prženje
  • za pastu
  • brašno - 6 - 8 kašika
  • jaje - 1 komad
  • pivo - 100 - 120 ml, ledeno hladno
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite lignje i nasecite ih na kolutove. U odgovarajuću posudu dobro izmutite jaje i hladno pivo. Uz neprestano mešanje dodajte brašno, suvu mirođiju, so i biber.

Kolutove lignji potopite u smesu za pohovanje i ispržite ih u jako zagrejanom dubokom ulju oko 5-6 minuta. Gotove lignje izvadite na papirnu salvetu da se ocede od viška masnoće.

Poslužite lignje dok su tople sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Ne seri pojma nemas, lignje mora da budu mekane moraji malo da se obare da omekš
10.05.2024 11:40
1