Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Đuveč na baštovanski način

Đuveč na baštovanski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Đuveč na baštovanski način
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
17/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Vreme je za jedan aromatičan i neodoljivo ukusan seoski đuveč, sa kojim ćete polizati prste"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g vrat ili plećka
  • krompir - 5 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • lovorov list
  • so
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • belo vino - 50 ml
  • bujon - 300 ml, od povrća
  • bosiljak
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili ovaj đuveč biće vam potrebna glinena posuda.

Očistite povrće i isecite ih krupnije.

Meso isecite na krupne komade i stavite u đuvečaru i oko i preko njega stavite povrće, začine, prstohvat šećera i ulje.

Razmutite paradajz pire u vinu i sipajte zajeno sa bujonom u ostajte sastojke u posudi. Promešajte tako da se svi sastojci začine.

Poklopite i pecite u rerni prvo na 200 stepeni 30 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još dva sata.

Na kraju skinite pažljivo poklopac i pecite još 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: