Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa na baštovanski način

Pileća supa na baštovanski način

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Pileća supa na baštovanski način
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusna pileća supica sa mnogo svežeg povrća - gledajte na nju kao na zdrav i balansiran vitaminskik kompleks koji možete naći"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • luk - 1 - 2 glavice
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • tikvica - 1 komad
  • fida - 1 šolja za kafu
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • biber - 5 - 6 zrna
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade. Prelijte meso vodom i kuvajte ga zajedno sa lovorovim listom i solju po ukusu.

Ostavite ih da vru oko 15-20 minuta nakon što provru, skinite penu koja se stvorila. Stavite zrna bibera.

Očistite povrće i sitno ih isecite. Posebno dinstajte u masti iseckani luk, celer i šargareu, nakon toga ih sipajte u meso.

Na kraju dodajte sitno iseckani paradajz i tikvicu. Dodajte fidu i kuvajte 15-20 minuta.

Sevirajte posutu sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: