Način pripreme
1. Potopite suvu papriku u vodu, da se hidrira. Za to vreme odvojte od žila i isecite na velike kocke teleće meso i uvaljate ga u biber i kašiku brašna.
2. Iseckajte luk, praziluk i beli luk na sitno (možete i da ih sameljete). Zapržite ih dok ne omekšaju u ulju na umerenoj vatri oko 8 minuta. Dodajte meso i kuvajte pod poklopcem 5-6 minuta uz mešanje s vremena na vreme. Ne pojačavajte vatru, da ne zagori brašno.
3.U dinstanu teletinu sipajte vino, bujon, prstohvat soli, lovorov lost i karanfilić.
Poklopite poklopcem šerpu i ostavite da se dinsta 30 minuta (temperatura da ne prelazi 90 stepeni).
4. Oštrim nožem istružite meso od hidrirane crvene paprike i ovu pastu dodajte jelu, zajedno sa narendanim paradajzom ili koncentratom paradajza i alevom paprikom.
5. Isecite na krupno krompir i šargarepe i takođe ih stavite u meso. Dolijte toplu vodu, toliko da prekriva sastojke dva prsta i ponovo ostavite da se dinsta oko 40-50 minuta ili dok meso potpuno ne omekša i povrće ne bude gotovo.
6. Nakon što sklonite s vatre ne sklanjajte poklopac šerpe 10 minuta, nakon toga servirajte jelo. Po želji možete da pospete iseckanim svežim peršunom.
Prijatno!