Rol-viršle

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Rol-viršle2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Neverovatno ukusan i jednostavan recept"

Potrebni sastojci

  • so - 1 supena kašika
  • čubar
  • šećer - 1 supena kašika
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 kg
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • viršle - 10 g
  • sveže mleko - 1 šolje
  • kvasac - 1 kockica (40g)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo dva jajeta, a od trećeg odvajamo samo belance, a žumance ostavljamo za premazivanje. Dodajemo so, šećer i kiselo mleko. Dobro umutimo.

Kvasac rastvara u 1/2 šolje mlake vode. Sipamo u smesu od jaja. Dodajemo sveže mleko i promešamo. Smesu dodajemo u brašno i zamesimo meko testo.

Od dobijenog testa pravimo lopte, koje razvijemo na trakice, širine oko 2-3 prsta. Isečemo viršle po pola, uvijamo ih u razvučene trakice od testa.

Stavljamo 2, 3 ili 4 trakice, u zavisnosti od toga koje veličine želimo da budu rol-viršle.

Gotove rol-viršle stavljamo u namazan pleh. Premažemo žumancem i posipamo čubrom. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: