Brz parfe

17/08/2017
"Parfe, pripremljen do savršenstva za samo 15-ak minuta - kod nas je moguće "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 392
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks za torte - 300 g
  • maslac - 170 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 600 ml
  • šećer - 2 - 3 supene kašike
  • želatin - 1 i po kesica (oko 15g)
  • kakao - prirodan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se izmrvi na mrvice srednje veličine i sipa u posudu. Maslac se rastopi na pari i sipa preko keksa. Sve se dobro promeša. Sipa se u kalup sa pokretnim dnom.

Rukama ili odgovarajućom spatulom pritiskajte keks po dnu pleha da se dobije tanka kora. Nakon toga u dubokoj posudi se umuti slatka pavlaka, a nakon toga se u nju dodaje šećer i kisela pavlaka i nastavljamo da mešamo mikserom,

Pre nego što umutimo pavlaku, rastvaramo želatin prema uputstvu na pakovanju i ostavljamo da nabubri. Čim smesa bude gotvova, rastopimo želatin na pari.

Nakon toga ga sipamo u posudu sa pavlakom i lepo promešamo. Sipamo više od pola pavlake preko kore od keksa i rasporedimo, a u preostalu smesu dodajemo sasvim malo kakaoa, da potamni.

Lepo promešamo i sipamo preko druge pavlake. Poravnamo i uz pomoć cediljke pospemo kakao. Po želji se može posuti čokoladnim mrvicama.

Pokrivamo folijom, ali ne treba da dodiruje pavlaku i stavljamo na bar jedan sat u frižider. Nakon toga parfe vadimo i odvajamo od ivica pleha. Može se servirati odmah ili da se ohladi još malo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar