Domaći parfe

vanqvanq
Početnik
322
Domaći parfe1 / 2
01/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
"Priznajte - koliko dugo niste probali parfe?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 3 kašike
  • voda - 2 kašike
  • želatin - 3 kašike
  • kakao - 3 kašike
  • vanila - 2 kesice
  • keks - može Plazma
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se 1l mleka sa 1 šoljom šećera. Posebno se umute 4 žumanca sa 3 supene kašike brašna i 2 supene kašike vode. Dodaje se u kupuće mleko i vri 5 minuta.

Prethodno potapamo 3 supene kašike želatina u 1/2 polje vode na oko 10 minuta da se stvori kaša i dodaje se u mleko, vri 1-2 minuta.

Četiti belanca se mute sa 1 šoljom šečera dok se ne dobije sneg, dodaje se u smesu koja je skinuta sa vatre i dobro se promeša, dodajemo vanilu.

Smesa se deli na 3 jednaka dela, a jedna se oboji kakaom. U dobro namazan pleh sipamo beli deo, a odozgo se ređa red keksa, potopljenog u mleko, kosle braon smesu, pa ponovo keks i nakraju bela smesa.

Ostavlja se u frižideru na 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: