Način pripreme
Keks se izmrvi na mrvice srednje veličine i sipa u posudu. Maslac se rastopi na pari i sipa preko keksa. Sve se dobro promeša. Sipa se u kalup sa pokretnim dnom.
Rukama ili odgovarajućom spatulom pritiskajte keks po dnu pleha da se dobije tanka kora. Nakon toga u dubokoj posudi se umuti slatka pavlaka, a nakon toga se u nju dodaje šećer i kisela pavlaka i nastavljamo da mešamo mikserom,
Pre nego što umutimo pavlaku, rastvaramo želatin prema uputstvu na pakovanju i ostavljamo da nabubri. Čim smesa bude gotvova, rastopimo želatin na pari.
Nakon toga ga sipamo u posudu sa pavlakom i lepo promešamo. Sipamo više od pola pavlake preko kore od keksa i rasporedimo, a u preostalu smesu dodajemo sasvim malo kakaoa, da potamni.
Lepo promešamo i sipamo preko druge pavlake. Poravnamo i uz pomoć cediljke pospemo kakao. Po želji se može posuti čokoladnim mrvicama.
Pokrivamo folijom, ali ne treba da dodiruje pavlaku i stavljamo na bar jedan sat u frižider. Nakon toga parfe vadimo i odvajamo od ivica pleha. Može se servirati odmah ili da se ohladi još malo.