Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Vegetarijanski tokboki (Tteokbokki) sa slatko-kiselim sosom

Vegetarijanski tokboki (Tteokbokki) sa slatko-kiselim sosom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Vegetarijanski tokboki (Tteokbokki) sa slatko-kiselim sosom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
29/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Novi izazov - da skuvate ukusno kinesko jelo kući"

Potrebni sastojci

  • pirinčani štapići - 400 g
  • sos - 200 g, slatko - kiseo
  • paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • voda - 500 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinčane štapiće (napravljene od pirinčanog brašna, soli i vode) ili keksiće i gotov slatko-kiseli sos (napravljen od paradajz sosa, pirinčanog sirćeta, skroba, natrijum-glutaminata, susamovog ulja, soli) možete kupiti u kineskim prodavnicama.

Originalni korejski tokboki se prvi sa ljutom pastom Gočudžang (Go Chu Jang), ali pošto samo ja jedem ljuto u kući, odlučila sam da bude sa slatko-kiselim sosom.

Prethodno očistimo i isečemo paprike i šargarepu na tanke i duge komade, a luk na tanak polumesec.

Ugrejte ulje na umerenoj tempraturi u dubokom tiganju.

Pržite povrće oko 5 minuta. Dodajte pirinčane štapiće, mešajte i pržite oko 2 minuta. Dodajte vodu i slatko-kiseli sos i promešajte.

Ostavite jelo da se kuva oko 15-20 minuta na umerneoj/slaboj temperaturi dok pirinčani štapići ne omekšaju i dok se sos ne zgusne.

Mešajte priodično da se štapići ne zalepe za dno.

Kad bude gotovo, u ugrejanom tiganju na vatri na kratko propržite susam i pospite jelo. Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: