Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjsi ribić na roštilju

Svinjsi ribić na roštilju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Svinjsi ribić na roštilju2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Obećavamo jedno ukusno i aromatično leto sa našim receptom za sočni svinjski ribić na roštilju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 šnicle or ribića
  • za marinadu
  • senf - 3 supene kašike
  • kisela pavlaka - 4 supene kašike
  • beli luk - u prahu
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • biber
  • so
  • ruzmarin
  • aleva paprika
  • soja sos - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zato što je ribić mekan ne treba da ga lupate. Dovoljno je da se lagano pritisne rukom ka dasci.

Nakon toga svako parče se potapa u marinadu, pripremljenu od navedenih sastojaka i ostavlja se u frižideru na jedan sat, dobro je da posuda, u kojoj će biti šnicle, bude pokriven providnom folijom.

Začinjene šnicle se peku na roštilju sa obe strane i serviraju sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: