Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Pečeni krompir sa prezlama na francuski način

Pečeni krompir sa prezlama na francuski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511327142
Pečeni krompir sa prezlama na francuski način2 / 2
18/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Francuzi su neverovatni ljudi - uspevaju da najobičniji pečeni krompir pretvore u delikates"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg
  • brašno - 150 g
  • prezle - 5 kašika
  • so - ½ kašičice
  • biber - ½ kašičice
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept potreban vam je sitan krompir. Oljuštite ga, a ako je mlad, samo ga dobro očistite četkom.

Krompir rasecite skoro do kraja na kriške oko pola centimetra.

Pospite so i biber i nakon toga ih pospite prezlama.

Poređajte krompir u nauljeni pleh i pecite ih na 220 stepeni oko pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: