Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Zlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski način

Zlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski način

ažurirano:
Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
8062565k
Zlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski način
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Probajte zlatni pečeni krompir sa pečurkama i ukusnim začinom iz arapske kuhinje."

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg
  • pečurke - 300 g
  • ras el hanout - 1 kašičica, puna
  • so
  • biber
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 50 g
  • za posipanje
  • beli luk - 1 čen, mladi
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Danas sam za ručak pripremio ukusan krompir sa pečurkama i arapskim ukusom.

Koristio sam mladi krompir koji sam dobro oprao bez ljuštenja.

Krompir i pečurke sam isekao na velike komade.

Na dno pleha stavim ulje, kašiku začina ras el hanut, so i biber po ukusu.

Dodao sam krompir i pečurke i dobro izmešao.

Narezao sam maslac i rasporedio ga odozgo.

Nisam dodavao vodu jer sam oprao pečurke i one će pustiti tečnost.

Tepsiju sa krompirom sam stavio u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pekao oko sat vremena.

U međuvremenu sam promešao 2 puta.

Pošto je krompir bio gotov, dok je bio još vruć, posuo sam ga sitno seckanim peršunom i 1 čenom svežeg belog luka i odmah poslužio.

Arapski začin Ras el Hanut sadrži buket začina kao što su kurkuma, đumbir, kim, piskavica, korijander, slatka i ljuta aleva paprika, piment.

Različiti regioni mešavini dodaju svoje najtipičnije začine. Postoji mnogo varijacija. Sastojci se obično peku, zatim istucaju u avanu i na kraju izmešaju.

U prevodu sa arapskog, bukvalno znači šef radnje i zapravo je najbolja kombinacija koju vlasnik prodavnice začina može da pomeša iz zaliha pri ruci.

Probajte zlatno pečeni krompir sa pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: