Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata a la Gordon Remzi

Fritata a la Gordon Remzi

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791342k127
Fritata a la Gordon Remzi
Fotografije: Sia Ribagina
4 / 5
18/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Sa malo meraka i mašte, jedna obična fritata može da se pretvori u pravu kulinarsku magiju"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • kobasica - 2 komada, srova
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • parmezan - 30 g
  • peršun - nekoliko struka
  • koziji sir - 100 g ili mocarela
  • kačkavalj - 100 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite ga na polumesece. Stavite maslinovo ulje u tiganj i ugrejte. Stavite luk u tiganj i pržite dok ne omekša. Uzmite sirove kobasice i skinite kožicu sa njih, da ostane samo meso, isecite ga i stavite u tiganj sa lukom. Mešajte i pržite 5 minuta.

Umutite jaja, dodaajte sitno iseckan peršun i izrendan parmezan. Sipajte smesu od jaja u tiganj i lagano promešajte, da se jaja rasporede između mesa. Začinite alevom paprikom, solju i majčinom dušicom.

Preko dobijenog omleta stavite komadiće kozijeg sira ili mocarele i pospite rendanim kačkavaljem. Prebacite tiganj u ugrejanu rernu na 180 stepeni na nekoliko minut dok se kačkavalj ne rastopi.

Napomena: Recept je adaptiran iz emisije Gordona Ramzija. U originalnom receptu on koristi i komorač, ali je ne volim njegov ukus. Preporučujem da se koristi tiganj manjeg prečnika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: