Način pripreme
Krompir se oljušti i iseče na tanke krugove, ako su deblji možete ih blanširati da ne ostanu živi. Tikvica se iseče na tanke krugove, paprika, beli luk i luk se sitno iseckaju.
U ugrejanom ulju se dinstaju iseckan luk, beli luk i paprika, nakon dva minuta dodajemo rendani paradajz. Začini se solju, biberom i iseckanim listovima svežeg bosiljka.
Nakon što malo povri i počne da bude gusto, skidamo sa vatre i preko smese od paradajza se ređaju krugovi tikvice, krompira, paradajz i tako se ređa dok se ne dobije šareni mozaik i pleh se ne napuni.
Odozgo se posipa sa još malo ulja, soli, bibera i origana. Pokriva se folijom i peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Vadi se, folija se skida i posipa se sa sve kašike rendanog parmezana.
Vraća se u rernu na još 5-6 minuta i gotovo.
Ukusno, letnje jelo!