Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Jednostavan ratatuj sa parmezanom

Jednostavan ratatuj sa parmezanom

Jednostavan ratatuj sa parmezanom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Raskoš od povrća za samo 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 4 komada, sveži
  • luk - 1/2 glavice
  • paprika 1/2 komada
  • ulje - 50 ml
  • paradajz - 6 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • origano
  • bosiljak - svež
  • beli luk - 1 - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na tanke krugove, ako su deblji možete ih blanširati da ne ostanu živi. Tikvica se iseče na tanke krugove, paprika, beli luk i luk se sitno iseckaju.

U ugrejanom ulju se dinstaju iseckan luk, beli luk i paprika, nakon dva minuta dodajemo rendani paradajz. Začini se solju, biberom i iseckanim listovima svežeg bosiljka.

Nakon što malo povri i počne da bude gusto, skidamo sa vatre i preko smese od paradajza se ređaju krugovi tikvice, krompira, paradajz i tako se ređa dok se ne dobije šareni mozaik i pleh se ne napuni.

Odozgo se posipa sa još malo ulja, soli, bibera i origana. Pokriva se folijom i peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Vadi se, folija se skida i posipa se sa sve kašike rendanog parmezana.

Vraća se u rernu na još 5-6 minuta i gotovo.

Ukusno, letnje jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: