Retro baklava sa nadevom

18/08/2017
"Još jedan retro recept, koji će nam uvek biti omiljen, zato što je toliko ukusan i sočan, da nema šanse da zaboravimo njegov ukus "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 222
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • naedev
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 3 - 4 šolje
  • vanila
  • cimer - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • orasi - 1 šaka
  • ulje - 1/3 šolje
  • brašno - 3/4 šolje
  • kora od pomorandže - 1 supena kašika
  • preliv
  • šećer - 2 i 1/2 šolje
  • voda - 2 i 1/2 šolje
  • sok od limuna
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se preliv - voda i šećer se kuvaju 5 minuta, skida se sa vatre, dodajemo sok od limun i ostavljamo da se ohladi.

U posudi umutimo jaja sa šećeom dok ne pobele. Dodajemo ulje, cimet, vanilu, brašno sa praškom za pecivo i dobro promešamo. Na kraju u smesu sipamo iseckane orahe i izrendanu koru od pomoradnže.

Kore se podele na tri jednaka dela. Prvi deo kora se ređa, između njih se maže rastopljeni maslac. Odozog sipamo deo nadeva, ređamo drugi deo kora, ponovo nadev i završavamo poslednjim korama.

Isečemo na komade, prelivamo preostalim rastopljenim maslacem. Pečemo u ugrejanoj rerni na 25-30 minuta.

Vadi se, preliva se hladnim prelivom i ostavlja na jednu noć da se natopi. Prste da poližeš, ukusno i mirisno.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar