Mešana penjurlija

Rositsa JotovaRositsa Jotova
Početnik
1
Mešana penjurlija3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Zaboravite za mešenje! Uzimite veliku drvenu kašiku i brzo izmešajte doručak!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • sir - 200 - 300 g, izrendan
  • brašno - 200 - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci se dodaju po redu koji je napisan. Meša se drvenom kašikom. Treba da se dobije gusta, homogena smesa.

Smesa se sipa u namazan i brašnom posut pleh, srednje veličine. Peče se u umerenoj rerni (180-200 stepeni), proverite da li je gotovo čačkalicom za zube.

Objašnjenje: Sir je 200-300 g tj. po ukusu. Brašno je 200-300 g zbog veličine jaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: