Način pripreme
Prosejemo brašno u koje dodajemo so. Kvasac rastvaramo u hladnom svežem mleku, šećeru i dve kašike brašna. Pravimo udubljenje u koje sipamo nakisli kvasac, jaja (od kojih smo sačuvali žumance za mazanje), kiselo mleko i omekšali maslac. Narendamo na sitno i malo sira.
Zamesimo meko, elastično testo. Razvijamo krug debljine oko 1 cm. Pomoću šače isečemo krugove. Pripremamo i nadev od narendanih na krupno sira i kačkavalja, pomešanih sa maslacem i jajetom.
U posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje poređamo prvi krug, koji podupiremo čašom da stoji uspravno. Između svakog od njih stavljamo po kašiku nadeva.
Tako dok se ne poređaju u krug oko u posudi u obliku đeverka. Moja posuda se pokazala većom nego što je bilo neophodno, zato sam prazninu u sredini napunila delom nadeva.
Ostavljamo oko 30 minuta na toplom da udvostruči svoj obim. Glaziramo žumancem i posipamo semenkama susama. Pečemo u rerni na 200 stepeni, uvijeno folijom. Kad je već gotov i ispečen, sklanjamo foliju da se zarumeni i odozgo.