Pileći bataci sa sosom od senfa i topljenog sira

25/08/2017
"Neverovatno ukusni bataci sa harmoničnom kombinacijom senfa i topljenog sira..."
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 044
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 450 g (donji deo)
  • topljeni sir - 80 g
  • ulje - 5 supenih kašika
  • maslac - 30 g
  • senf - 50 g
  • bujon - 100 ml, pileći
  • kisela pavlaka - 200 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite pileće batake solju i biberom. Ugrejte ulje na jakoj vatri i pržite batake po 2-3 minuta sa svih strana da dobiju zlatnu boju.

Izvadite ih iz ulja u posebnu posudu. Stavite u tiganj maslac, senf i pola bujona.

Promešajte dobro i nakon 5-7 minuta dodajte kiselu pavlaku i topljeni sir. Sipjate preostali bujon, lepo promešajte i ostavite sos da se redukuje na tihoj vatri oko 15 minuta.

Poređajte pileće batake u vatrostalnu činiju, prelijte ih sosom i pokrijte aluminijumskom folijom.

Pecite oko 40 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Servirajte batake sa testeninom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar