Način pripreme
Mikserom mutimo jaja sa šećerom oko 3-4 minuta. Dodajemo kiselu palaku i promešamo.
Dodajemo u delovima prethodno prosejano brašo sa praškom za pecivo.
Mešamo dok se ne dobije homogeno testo.
Podelimo testo u dve posude, u jednu dodajemo kakao i promešamo.
Pečemo dve kore /od kakaa i jaja/ u malim plehovima. Na 180 stepeni oko 20-25 minuta, ostavljamo ih da se potpuno ohlade.
Kora od jaja se nožem iseče na dve horizontalne polovine. Jednu polovinu stavljamo na odzgovajući tanjir ili poslužavnik, ona će nam služiti kao osnova torte. Drugu polovinu, zajedno sa korom od kakaa isečemo ili izmrvimo na male kockice.
Pripremamo krem, tako šro pomešamo pavlaku sa šećerom i mutimo mikseom. Dodajemo u dozama kondenzovano mleko, pazimo da krem ne bude redak - tj. da bude lagano gust.
Obilno kremom namažemo osnovu, nakon toga svaku kockicu potapamo u krem i haotično ređamo preko osnove, gledamo da se oblikuje brežuljak. Tu i tamo stavljamo i komadiće slatkog koje smo odabrali. Preostalim kremom namažemo tortu i vrhovima prstiju izvlačimo krem kao stalaktit - tj da bude čupav.
Kombinujemo sastojke za glazuru i stavljamo na tihu vatru dok ne počne da vri. Ostavljamo da se ohladi i kašikom ili špricem raspoređujemo glazuru odozgo nadole i obrnuto po celoj površini torte. Ostavljamo u frižideru i nakon 2-3 sata uživamo u njoj.