Način pripreme
Čaša za vodu - 200 ml.
U toploj vodi se rastvori kvasac, šećer i nekoliko kašika brašna. Ostavljamo kvasac da se aktivira. Dodaje se toplo mleko, 1 jaje plus 1 belance /žumance ostavljamo za premazivanje/, ulje, brašno sa solju.
Zamesi se meko testo, koje se ne lepi. Ostavljamo da nadođe /da se udvostruči/.
Nadošlo testo se podeli na dva dela /moji su 50 g/ i oblikuju se loptice. Svaka loptica se razvlači u krug, debljine oko 0.5 cm. U sredinu se stavlja po malo mrvljenog sira, uvijaju se krajevi, da se zatvori sir.
Okreću se sa druge strane, ponovo se razvuče krug, seče se na 8 delova, počne se od krajeva i ne stiže do centra. Tko se oblikuju listovi cveta. Svaki list se okreće lagano, tako da je prorez odozgo, oblikuje se cvet i stavlja se u pleh, obložen papirom za pečenje.
Peče se u ugrejanoj rerni na 100 stepeni, dok se ne podigne, maže se umućenim žumancem sa 1-2 supene kašike ulja i 1-2 supene kašike mleka. Temperatura se povišava na 170 stepeni i peče se dok ne budu gotovi.