Način pripreme
U mlaku vodu dodajemo kvasac sa kiselim mlekom, solju i šećerom. Dodajemo čubar, umućeno jaje i maslinovo ulje. Promešamo dobro.
Dodajemo prosejano brašno i mesimo elasitčno testo. Ostavljamo testo na toplom pokriveno krpom da nadođe.
Za to vreme sitno isečemo pera mladog luka i zajedno sa sirom dobro promešamo.
Nakon što nadođe dovoljno podelimo na dva dela.
Jedan deo razvučemo na srednje tanak list, dobro namažemo i obilno pospemo nadevom.
Uvijamo u rolat i uvijemo. Isečemo na komade uvijeni rolat i zavijemo u oblik cveta. I tako sa ostalim delom testa.
Gotove cvetove namažemo jajetom i posipamo susamom i semenom maka. Ostavljamo sa strane da malo nadođu i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Gotove cvetove pokrivamo vlažnom krpom da omekšaju. Prijatno!