Način pripreme
Mleveno meso se umesi sa navedenim začinima i ostavlja se u frižideru izvesno vreme kako bi se začinilo. Prave se ćuftice veličine otprilike 35-40 g.
Svaka od tri kore se seče nožem za picu na 8 komada. U svaki od njih se stavlja po jedna ćuftica, zagrće se sa četiri kraja i oblikuje se lopta tako što se pazi da se testo svuda pokriju ćuftice.
Gotove loptice se okreću iz pravca glatke strane i ređaju se na papir za pečenje.
Veoma oštrim nožem se prave razrezi, prvo kroz sredinu, nakon toga svaka polovina na još tri trougla tako da svaka lopta ima po 6 vrhića.
Dobijaju se u potpunosti pupčani cvetovi, premazuju se žumancem i svežim mlekom, peku se na 180 stepeni 30 minuta.
Za dekoraciju predjelo se posipa peršunom.
Cvetići od lisnatog testa i ćuftica su gotovi!
Hvala na predivnoj ideji i receptu Elly Kalista Sehli!