Mleveno meso sa čorizo kobasicom i jajima u paradajz sosu (huevos rančeros)

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
27/08/2017
"Ne pokušavajte da zapamtite ime recepta, važno je samo da znate da je veoma, veoma, veoma ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano446
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • čorizo kobasica - 125 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • paprika - 1 komad, crvena
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • paradajz - 1 komad, iz konczerve, u kockicama
  • paradajz pire - 1 kašika
  • bujon - 200 ml, teleći
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite čorizo na tanke krugove, očistite i isecite luk i crvenu papriku na tanke polumesece. Zagrejte tiganj na umerenu temperaturu i propržite krugove čoriza bez masnoće oko pet minuta.

Kada se čorizo proprži i odvoji masnoća, izvadite ga iz tiganja. Dodajte luk i papriku i pržite dok ne omekšaju, oko 10 minuta.

Dodajte teleće mleveno meso i pržite, pritiskajući mleveno meso dok ne promeni boju i ne pretvori se u manje parčiće. Dodajte alevu papriku, dobro promešajte i kuvajte oko 5 minuta.

Dodajte u jelo u tiganju paradajz, paradajz pire i teleći bujon. Kuvajte oko 10 minuta. Dodate čorizo. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Sipajte jelo u posudu za pečenje. Napravite 4 udubljenja u koja razbijate po 1 jaje. Stavite u rernu i pecite oko 10 minuta dok jaja ne budu gotova.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar