Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Peljmeni»Ruski peljmeni sa ukusnim nadevom

Ruski peljmeni sa ukusnim nadevom

Irina KolevaIrina Koleva
Početnik
16345
Ruski peljmeni sa ukusnim nadevom
Fotografije: Irina Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ruski peljmeni sa ukusnim nadevom - evo ovako ih spremamo"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • voda - 250 ml, topla
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 supene kašike
  • Za nadev
  • mleveno meso - 500 - 600 g (mešano ili samo svinjsko)
  • luk - 1 glavica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice /pomešan sa belim biberom/
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa mlevenim mesom. Sitno iseckamo luk i pomešamo ga sa mlevenim mesom, začinima i vodom. Stavljamo u frižider.

Nastavljamo sa pripremom testa za naše domaće peljmene.

Prosejemo brašno, pravimo rupu u brašnu i u nju stavljamo jaje, so i ulje. Po malo kašikom dodajemo toplu vodu, da se ne bismo ispekli.

Čim postane teško za mešanje, prebacujemo na radnu površinu, posutu brašnom i mesimo meko testo.

Svako testo, bez obzira na to da li sadrži neki sastojak od kog naraste, mora da odmori kako bi se gluten otpustio i kako bi moglo s njim lakše da se radi.

Ostavljamo na 20 min na sobnoj temperaturi. Ja sam kupila peljmenicu, ali ukoliko nemate takvu, možete da ih napravite, isecite krugove, čašom na primer.

Testo razdelimo na 6 lopti i počinjemo ovako:

Prvo: razvijemo testo jedne lopte da se dobije kora debljine otprilike 1 cm i njome prekrivamo peljmenicu. Lagano pređemo oklagijom kako bi se pokazali tragovi kutijica. Ako nemate peljmenicu, čašom isecite krugove.

Drugo: Pravimo male lopte od mlevenog mesa kao za supu i stavljamo po jednu u sredinu svakog kruga.

Treće: Razvijamo drugu koru ponovo da debljina bude 1 cm i pažljivo je stavimo odozgo. Lagano pritisnemo rukama.

Četvrto: Oklagijom snažno pređemo odozgo, dok se jasno ne prikažu kutijice.

Peto: Uklanjamo isečke.

Šesto: Peljmenicu okrećemo na radnu površinu uz lagano kuckanje dok ne spadne.

Isečke sakupimo u loptu i ostavimo kako bi se gluten otpustio, dok pravimo loptice mlevenog mesa.

Gotove ruske peljmene ređamo na poslužavnik sa brašnom i stavljamo u zamrzivač. Kada se ohlade, stavljamo ih u torbice sa brašnom i čuvamo ih u zamrzivaču.

Spremanje peljmena je najraznovrsnije - kuvani, pečeni, prženi. Mi ih volimo u kuvanom obliku.

Na ringlu stavljamo šerpu sa posoljenom vodom, dodajemo nekoliko zrna crnog bibera, piment i nekoliko komada lovorovog lista.

Čim voda počne da vri stavljamo paštetu. Kuvamo 4-5 min, nakon što isplivaju.

Ruske peljmene sa ukusnim nadevom serviramo vruće sa maslacem i kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.

Bon Apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: