Pica Kariola

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
28/08/2017
"Pica Kariola je ispala mnogo dobro i nekako nije ostalo ni jedno parče za vas "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 029
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo tople vode zajedno sa šećerom i malo brašna i ostavite na kratko.

U međuremenu sipajte brašno u posudu u kojoj ćete da mesite i napravite udubljenje u njemu. Pospite so po ivici. Sipajte kvasac, vodu i maslinovo ulje u udubljenje i zamesite meko testo. Ostavite da naraste.

Kad je gotovo rasporedite testo prema posudi u kojoj ćete peći picu i razvihte u tankom sloju. Stavite testo i posudu podmazanu maslinovim uljem i namažite domaćim paradajz sosom. Poređajte odozgo slaninu u parčićima i pospite obilno kačkavaljem.

Odozgo stavite sirovo jaje. Ispecite picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Pospite listićima origana i servirajte.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar