Krem supa od crvenog sočiva

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
31/08/2017
"Ako vam je sočivo dosadilo, probajte ovaj svež recept za kremasto sočivo sa zelenim začinima "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano744
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 250 g (pola paketa)
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 manja glavica
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • paradjz - 1 šolja, pasiran od svežeg paradajza
  • kari
  • kurkuma
  • kumin
  • dimljena aleva paprika
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite povrće na sitno i propržite ga u ulju. Dodajte sočivo i prelijte vrelom vodom.

Ostavite dok se sočivo ne skuva. To je obično između 15 i 20 minuta. Dodajte paradajz i začine.

Pazite sa solju, jer se nakon kuvanja ona oseća intenzivnije. Možete da posolite supu nakon što je sklonite sa ringle. Gotovo sočivo pasirajte, ali ne potpuno. Tako će se em osećati parčići sočiva i povrća, em će supa biti kušća i kremasta.

Servirajte toplu supu sa zelenim začinima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar