Način pripreme
Pileće filee sečemo na pola i svako parče raspolovimo po sredini da se otvori opet kao leptir. Dobijenu šniclu istucamo pod folijom dok se ne istanji.
Sa obe strane namažemo file solju i biberom. Stavljamo na prozračnu kuhinjsku foliju.
Jedan kraj namažemo krem sirom i poređamo odozgo sušeni paradajz i kapar.
Pomoću folije zavijamo rolnice, formiramo kao bombone i zavežemo sa obe strane.
Dobijene 4 bombone spuštamo na oko 3 minuta u šerpu sa vrelom vodom. Na taj način se sačuva oblik, a takođe tako štedimo vreme za pripremo rolnica.
Nakon što ih izvadimo, oslobađamo ih folije i dovršavamo obradu u rerni dok ne bude gotovo. U zavisnosti od debljine mesa, vreme za pripremu je između 12 i 18 minuta na 180 stepeni.
Kada je meso ispečeno (pazite da ni u kom slučaju nema sirovih delova) posipamo rolnice narendanom Skamorcom, koja može da se zameni i kačkavaljem i zapečemo još 2-3 minuta.
Serviramo s garnirungom od pirea od krompira. Priprema na ovaj način čini piletinu izuzetno sočnom.