Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Pileće rolnice sa krem sirom i suvim paradajzom

Pileće rolnice sa krem sirom i suvim paradajzom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Pileće rolnice sa krem sirom i suvim paradajzom
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Predstavljamo vam pobednika u takmičenju - Najsočnija i aromatična piletina! Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada, leptiri
  • sušeni paradajz - 100 g, marinirani
  • kapar - 1 šaka
  • krem sir - 125 g
  • skamorca - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće filee sečemo na pola i svako parče raspolovimo po sredini da se otvori opet kao leptir. Dobijenu šniclu istucamo pod folijom dok se ne istanji.

Sa obe strane namažemo file solju i biberom. Stavljamo na prozračnu kuhinjsku foliju.

Jedan kraj namažemo krem sirom i poređamo odozgo sušeni paradajz i kapar.

Pomoću folije zavijamo rolnice, formiramo kao bombone i zavežemo sa obe strane.

Dobijene 4 bombone spuštamo na oko 3 minuta u šerpu sa vrelom vodom. Na taj način se sačuva oblik, a takođe tako štedimo vreme za pripremo rolnica.

Nakon što ih izvadimo, oslobađamo ih folije i dovršavamo obradu u rerni dok ne bude gotovo. U zavisnosti od debljine mesa, vreme za pripremu je između 12 i 18 minuta na 180 stepeni.

Kada je meso ispečeno (pazite da ni u kom slučaju nema sirovih delova) posipamo rolnice narendanom Skamorcom, koja može da se zameni i kačkavaljem i zapečemo još 2-3 minuta.

Serviramo s garnirungom od pirea od krompira. Priprema na ovaj način čini piletinu izuzetno sočnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: