Gulaš sa pivom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Gulaš sa pivom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Za dobra jela potrebno je vreme i merak, ali čekanje se uvek isplati"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • luk - 3 glavice, star
  • paprike - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • pivo - 1 litar, tamno pivo
  • paradajz pire - 3 kašike
  • kumin - pola kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - malko
  • peršun - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na polumesece. Nalijte malo ulja na dno šerpe sa nelepljivim dnom, dodajte luk i kumin i promešajte, pržite dok ne postane blago braon.

Dodajte meso isečeno na manje parčiće i mešajte oko 3 minuta.

Dodajte mu pradajz pire, paprike isečene na kocke, sitno iseckan beli luk, posolite i pospite biberom po ukusu.

Prelijte meso pivom, tako de se potpuno prekrije (oko litar) i kad provri smanjite vatru na slabu temperaturu i ostavi tako da se krčka oko sat i po.

Pet minuta pre nego što sklonite jelo sa ringle, dodajte sitno iseckan peršun.

Servirajte toplo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: