Gulaš sa kobasicom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Gulaš sa kobasicom
Fotografije: Veca
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Naše bake su govorile da nema jela, dok nije na kašiku. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 3 glavice
  • kobasica - 300 g
  • krompir - 300 g
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • list lovora - 2 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - po potrebi
  • pasirani paradajz - 150 ml
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • biber u zrnu - 5 zrnca
  • kim - po ukusu
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • ulje - po.potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk. Krompir oljuštiti, oprati i iseckati na kockice.

U propržen luk dodati pasirani paradajz i iseckan krompir.Umešati brašno i slatku začinsku papriku.

Izmešati, dodati iseckan beli luk i lovorov list. Naliti vodom (koliko da ogrezne).

Poklopiti i kuvati na umerenoj vatri 30 minuta, uz povremeno mešanje.

Začiniti po ukusu (dodati so, biber u zrnu, kim i suvi začin). Umešati iseckane kobasice i kuvati još 20 minuta. Na kraju dodati šećer i izmešati.

Gotov gulaš skloniti sa ringle, ostaviti da se malo prohladi, servirati i poslužiti.

Savet: Možete poslužiti uz kiselu pavlaku. Koristila sam gril kobasice (tanke). Vi možete koristiti bilo koje - po sopstvenom izboru i ukusu. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: