Gulaš sa pivom

Gulaš sa pivom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Gulaš sa pivom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
04/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
"Za dobra jela potrebno je vreme i merak, ali čekanje se uvek isplati"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • luk - 3 glavice, star
  • paprike - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • pivo - 1 litar, tamno pivo
  • paradajz pire - 3 kašike
  • kumin - pola kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - malko
  • peršun - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na polumesece. Nalijte malo ulja na dno šerpe sa nelepljivim dnom, dodajte luk i kumin i promešajte, pržite dok ne postane blago braon.

Dodajte meso isečeno na manje parčiće i mešajte oko 3 minuta.

Dodajte mu pradajz pire, paprike isečene na kocke, sitno iseckan beli luk, posolite i pospite biberom po ukusu.

Prelijte meso pivom, tako de se potpuno prekrije (oko litar) i kad provri smanjite vatru na slabu temperaturu i ostavi tako da se krčka oko sat i po.

Pet minuta pre nego što sklonite jelo sa ringle, dodajte sitno iseckan peršun.

Servirajte toplo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: